2020-04-06 14:15:22• hírek • Bede Emőke

A rendőrség nevével visszaélve küldenek meghívókat az interneten

A rendőrség nevével visszaélve küldenek ismeretlen tettesek valótlan tartalmú üzeneteket e-mailben – tájékoztatta híroldalunkat a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

A vélhetően adathalászati céllal küldött üzenetben kézbesített idézés  - értelemszerűen kitalált - feladója egy bizonyos Liviu Vasilescu rendőrkapitány, ki arra kéri a címzettet, tanulmányozza át a csatolmányban küldött aktákat, majd a megadott időpontban jelenjen meg a rendőrségen. Annak érdekében, hogy a csalás még hitelesebb legyen, a csalók egy hamis, a rendőrségére nagyon hasonlító e-mail címet kreáltak, az üzenetben pedig elhelyezték Románia címerét is.


A rendőrség teljes mértékben elhatárolódik a nevével és jelképeivel visszaélő adathalász levelektől, illetve nyomozást is indítottak a csalók mielőbbi azonosítása érdekében. Paula Gabor, a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője elárulta, megyénkből egyelőre nem érzekett ilyen üzenetekről jelentés, ennek ellenére mindenkit arra intenek, hogy a hasonló jellegű e-maileket kezeljék kellő óvatossággal és fenntartásokkal.


Annál is inkább, mivel nem csak Romániában terjed ez a csalás, egy héttel ezelőtt ugyanis a magyarországi Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata is hasonló esetről számolt be a hatóság honlapján. A román kollégákhoz hasonlóan a magyarok is nyomozást indítottak.


Íme a teljes üzenet: 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: